Historik

Från dröm till verklighet

Drömmen var att skapa en komfortabel båt med hög prestanda för kryssegenskaper. Under arbetets gång visade det sig att upphovsteamet lyckats åstadkomma just detta, och som bonus även surfande egenskaper i halvvind. Allt detta kombinerat med komfort och enkelhet, vilket gör att Aspect 40 är en lättseglad familjebåt med mycket bra tävlingsegenskaper.

Upphovsteam

Rolf Tannergård etablerade kontakt med Mats Feldtmann och Annica Sundh och Djuröbaden Yachts AB startades. Mats ritade och beräknade skrovformen i samarbete med Rolf, och Annica, som är konstnär, började designa form och färg, både invändigt och utvändigt. Sture Löfving och Christer Holgersson, seglare och båtbyggare från Tibro (Karlsborg) byggde inredningen. Anders Stålhammar har CADat skrov, däck och alla detaljer i 3D.

Prototyp

Prototypen tillverkades våren 2007 i Luleå på APC-Composit, som är ett företag med lång erfarenhet av båttillverkning och är speciellt erfarna av compsitmaterial. Båten byggdes i kevlar och kolfiber samt vaacuminjicerades i vinylester som är vattenbeständigt. Distansmaterial var divinycell.